LCVM Bergtraining in de Taunus
Van vrijdag 12 t/m maandag 15 juni 2009 heb ik met nog zo'n 25 andere cursisten een training gevolgd bij LCVM en waren wij te gast in het Hotel Taunusblick te Hömberg. Over de gastvrijheid, het eten, de slaapverblijven en de drank kan ik kort zijn: alles was prima verzorgd en geregeld door de organisator John Bruins!
Hieronder volgt een beknopt verslag van deze training.

Vrijdag 12 juni:

Alle cursisten werden persoonlijk verwelkomd door John en de reeds aanwezige instructeuren. Na een korte lunch en voorzien van duidelijke instructies, startte de training met een kennismakingsrit van zo'n 70 km door het prachtige landschap. Vooraf was aangegeven dat wij vooral moesten letten op de positie op de weg en de lijn moesten volgen die de instructeuren voor ons reden. Hierdoor maakten we al kennis met het rijden van de "ideale lijn" , een combinatie van veilig en snel rijden.
Tijdens de korte stops die werden ingebouwd, kregen de meesten al tips over hun rijstijl en hoe deze te verbeteren was.
Zoals de meesten kreeg ik te horen dat ik niet meer voor een bocht moest remmen, waardoor ik me automatisch beter moest voorbereiden op een bocht. Ook moest ik beter gebruik maken van de weg en betekende dit meer naar de rechter weghelft: DE BERMKANT!
Nou, dat valt echt niet mee. Gelukkig bleek ik niet de enige met bermvrees, want later bleek dat vrijwel iedere cursist dit te horen heeft gekregen.
Tijdens een van de stops werden kegels geplaatst en moesten wij kleine circels om deze kegels en de daarnaast staande instructeuren rijden. Hierbij werd vooral gelet op de "kanteltechniek van de motor" en de kijktechniek. De combinatie van deze technieken bleek later in de cursus van groot belang te zijn voor een veilige rijstijl.

Volgende Pagina

Copyright © 2009 - 2019 Wiel Hansen - hansenwebsites - All rights Reserved