In de maanden augustus en september in 2014 heb ik ongeveer 3000 km gereden met de TomTom Rider (model 2013). Dit toestel was mij in bruikleen gegeven door TomTom omdat ik erg benieuwd was naar de prestaties van dit toestel. Ook kreeg ik op verzoek informatie van TomTom waarmee ik mijn testprogramma en review kon aanvullen.

Het testprogramma dat ik had samengesteld moest inzicht geven hoe het toestel op de markt gepositioneerd kan worden; als toestel voor een doorsnee motorrijder. Daarom waren de testen vooral gericht op de functionaliteiten die het toestel biedt en de daaraan gekoppelde gebruikersvriendelijkheid. Ook heb ik gekeken naar de software die je nodig hebt om routes te maken, te bewerken en deze op het navigatie apparaat te plaatsen. Dit betekent dat ik ook Tyre Pro meegenomen heb ik deze review.

Omdat ik zelf een Garmin Zumo 660 bezit, was het aanvankelijk mijn bedoeling om de TomTom met de Zumo 660 te vergelijken. Daarom verwijderde ik de Zumo 660 van de motorsteun en plaatste ik de TomTom hiervoor in de plaats. De Zumo 660 nam ik bij elke rit mee, zoveel mogelijk in de tanktas, zodat deze ook zichtbaar bleef. Hierdoor kon ik de toestellen tijdens het rijden al met elkaar vergelijken.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved