Tyre is een softwarepakket waarmee je routebestanden van bijv. Garmin kunt converteren (omzetten) om deze in Tom Tom appartuur te gebruiken.
Deze software kun je gratis downloaden van de website van Tyre To Travel van Jan Boersma en Michel van Hagen.
Voordat je de software kunt downloaden moet je even wat persoonlijke gegevens invullen, waarna de download start. Afhankelijk van het besturingssysteem op je PC en de overige instellingen (firewall en andere bescherming) moet je zo nu en dan een toestemming verlenen.

Heb je de software geïnstalleerd dan kun je direct aan de slag. Het programma is eenvoudig in gebruik en als je de basishandleiding gelezen hebt, dan kan het al bijna niet meer fout gaan.

Als je verschillende formaten van een routebestand hebt (bijvoorbeeld een .gdb, of een .gpx, of een .kmz bestand) kies dan altijd het routebestand dat eindigt met .gpx om te converteren. Controleer dit bestand vooraf op eventuele fouten.
Houd bij het converteren (omrekenen) van de route ook rekening met de beperkingen van je toestel. Sommige toestellen kunnen maar een beperkt aantal vaste routepunten verwerken. Mocht je eigenaar zijn van een dergelijk toestel, dan kan het voorkomen dat je de route in twee (of zelfs meerdere) delen moet splitsen.

Update: juli 2014
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved