Motor Navigatie : een nieuw toestel (1)

Een nieuw toestel kopen

Stel je wilt een nieuw navigatie toestel voor je motor kopen, hoe maak je een keuze uit al die mogelijke merken & modellen?
Deze vraag zal iedere aspirant-koper zich stellen en heel terecht want een verkeerde keuze zal zonder meer tot frustratie leiden.
In de tijd dat ik als adviseur voor Waypoint werkzaam was, maakte ik altijd de vergelijking met het kopen van kleding. Je koopt niet zo maar een jas of een paar schoenen. Je koopt een winterjas voor de wintertijd en bij schoenen let je erop dat ze er niet alleen leuk uitzien, maar dat ze ook comfortabel zitten. Deze beeldspraak kun je ook toepassen bij de aankoop van een navigatie toestel. Om veel plezier en geen frustratie te krijgen, moet je het juiste toestel kiezen!

Er zijn veel factoren waar je rekening mee kunt houden en die je vooraf kunt / moet onderzoeken. Een belangrijke factor is de marktwerking die niet alleen de prijs bepaalt, maar ook je keuze zal beïnvloeden. Dan heb ik het niet alleen over al die mooie reclameteksten, maar ook over de adviezen die je krijgt. We weten allemaal dat reclameteksten alleen de positieve kanten van een product benadrukken. Maar ook de adviezen die men doorgaans geeft zijn niet geheel objectief. Een adviseur wordt immers door een werkgever betaald en die moet gewoon winst maken. Dat is de marktwerking. Dus gewoon je gezonde boerenverstand gebruiken en altijd doorvragen. Vraag bijvoorbeeld eens of de adviseur zelf motor rijdt.....

In dit deel krijgen jullie o.a. inzicht hoe je de aankoop van een nieuw toestel kunt voorbereiden.
De juiste keuze maken, dat moet je toch echt zelf doen!

Copyright © 2009 - 2019 Wiel Hansen - hansenwebsites - All rights Reserved