The Energetic Drivability

Toen ik voor het eerst de filmpjes op het YouTubekanaal van ‘AntiPiloteDeLigneDroite’ zag, kon ik mijn ogen en oren niet geloven. Ik dacht eerst dat het om een grap ging. Wie bedenkt nu uitspraken of technieken zoals:
• Rijden met de ogen gesloten
• De voorrem gebruiken terwijl je in de bocht leunt (gewichtsverplaatsing naar de bocht)
• De bocht nemen met maximale stuuruitslag (full lock) zonder contragewicht (tegenleunen)

Het maakte mij zo nieuwsgierig dat ik al snel alle filmpjes/ informatie had gezien en gelezen dat via internet beschikbaar is. Daarom besloot ik om gewoon een mailtje te sturen en een reactie hierop af te wachten. Die reactie kwam al snel van Clément Duval, de instructeur die ook te zien is in de filmpjes. Na enig mailverkeer tussen ons, besloot ik om in te schrijven voor een cursus van twee dagen. Hierbij kon ik voor een vast bedrag ook gebruik maken van de motoren van de rijschool. Dat was voor mij wel een belangrijk argument omdat ik mijn motor liever niet op de straat leg.

De rijschool met de naam ‘Auto Moto Ecole Mario’ waar Clément aan verbonden is bevindt zich in de plaats Metz (Frankrijk). Vanuit Nederland, zeker vanuit Limburg, is Metz binnen enkele uren te bereiken. Ik besloot om een dag eerder te vertrekken zodat ik op vrijdag (de eerste cursusdag) alleen van het hotel naar de rijschool hoefde te rijden.

Volgende pagina

Copyright © 2009 - 2019 Wiel Hansen - hansenwebsites - All rights Reserved