Dag 1

Met een meerdaagse reis naar Schotland voor de boeg vertrek ik van huis. Voor het ‘Schotse weer’ hoef ik niet weg. Door de striemende regen en stevige windvlagen rijd ik naar het Noorden, richting IJmuiden. Daar is het verzamelpunt van Horizon Motor Reizen voor de deelnemers aan deze reis. Pas achter Den Bosch wordt het weer beter, geen regen meer en voorzichtig verschijnt een zonnetje aan de hemel. Ter hoogte van Breukelen besluit ik een stop te maken om mij van het regenpak te kunnen ontdoen. Het is warmer geworden en de lucht is blauw. Een goed teken om mijn reis voort te zetten.

In IJmuiden staat al een file bij het incheckpunt voor de ferry naar Newcastle. Ik rijd langzaam langs deze file in de hoop om de reisbegeleiders van Horizon te zien. Uiteindelijk zie ik op een verder gelegen parkeerplaats bekende gezichten van Horizon Motor Reizen.
Gerrit & Vera verwelkomen de medereizigers en geven de eerste informatie voor de overtocht. Tot het laatste moment moeten we wachten omdat een medereiziger uit België probleempjes had met de navigatie naar het vertrekpunt. Uiteindelijk komt het allemaal goed en passeren wij het eerste checkpunt.

Dan is het weer wachten voordat we de Ferry op kunnen rijden. Auto’s, motoren, fietsers en voetgangers lijken kriskras door elkaar te gaan. Voor een buitenstaander (onbekende) is de ‘boarding’ van zo’n Ferry een vreemde gebeurtenis. Ik krijg een teken dat ik aan boord kan en rijd het ruim binnen. Daar staan wat mannen in gekleurde hesjes te zwaaien en dirigeren zij me naar de zijwand van een deck. Deze mannen aanspreken heeft geen nut, niemand lijkt je te verstaan.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved