Google Earth is voor mij een belangrijk hulpmiddel om mijn routes te maken en te controleren.

Lang voordat in Mapsource de eerste koppeling met Google Earth beschikbaar kwam, gebruikte ik al software om de routebestanden ook in Google Earth te gebruiken. Ik weet nog hoe gefascineerd ik was toen ik voor het eerst een route in Google Earth zag. Toen verliep het allemaal nog wat hakkerig omdat de internetverbinding nog onvoldoende was in combinatie met te weinig geheugenruimte op de computer.
Inmiddels kan ik deze functie van Google niet meer wegdenken uit mijn 'digitale gereedschapskist'. Als ik een route heb uitgewerkt in BaseCamp, dan bekijk ik deze minitieus in Google Earth. Dan zie ik niet alleen de omgeving, de gebouwen (streetview) maar bijvoorbeeld ook de foto's die 'getagd' zijn op bepaalde locaties. Ook herken ik de verschillende wegsoorten en kan ik inmiddels redelijk goed inschatten wat de kwaliteit van een weg is. Op deze manier kan ik, nog voordat ik de route gereden heb, een beeld visualiseren van de route.
In deze rubriek vinden jullie informatie over Google Earth en hoe je deze in combinatie met BaseCamp (Mapsource) kunt gebruiken.

Update: december 2013
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved