Een van de mooie opties is om via de routebeschrijving in Google Maps, de route gesimuleerd te rijden. Dat betekent dat je de route al via het beeldscherm kunt visualiseren en zo een indruk krijgt van de omgeving, de wegen, het landschap enz.
Voorwaarde om dit te kunnen doen is dat je pc is uitgerust met Google Earth. De kwaliteit van het beeld wordt natuurlijk mede bepaald door de techniek; een goed beeldscherm, een goede videokaart en fysiek geheugen in de computer zijn wel belangrijk.

Mocht je nog Google Earth nog niet geïnstalleerd hebben, dan kun je deze gratis downloaden mbv. van de link in de rechterkolom. Als het bestand is gedownload, kun het installeren op je pc. Het is handig om eerst wat te spelen met dit programma, zodat je weet hoe je dingen kunt starten en besturen. Moeilijk is het niet!

Om de route "virtueel te rijden" open je het gewenste routedeel in Google Maps. Als de kaart met de route in beeld is, dan klik je onderaan de kaart op de tekst "grotere kaart weergeven". In een nieuw scherm wordt nu Google Maps geopend (maximaliseer het scherm als het zo niet is geopend).
Boven de kaart (rechtergedeelte) staan knoppen om een ander beeld te krijgen. Klik hier op de tekst "Weergeven in Google Earth". Er verschijnt nu een popup scherm met de vraag wat je met het bestand wilt doen. Kies hier nu de optie "bestand opslaan" en klik op OK (het bestand wordt nu als een tijdelijk bestand opgeslagen). Omdat het bestand nu als download is opgeslagen, verschijnt nu een popup scherm met "downloads". Als je nu op het bestand klikt, dan wordt het automatisch in Google Earth geopend.

Volgende Pagina
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved