Bergtraining in de Dolomieten

Dag 1 : Nesselwang

Vanochtend (3 juni 2012) ben ik omstreeks 09.00 uur met een beladen Super Ten. vertrokken richting Duitse grens. Tussen Heerlen en Aken kreeg ik het eerste regenbuitje te verwerken. Het viel gelukkig mee, maar de voorspellingen waren niet al te gunstig. Op het gehele traject van 650 km stonden dezelfde symbolen op de kaart. Zwaarbewolkt met buien, later op de dag afnemende regenkans. Toch heb ik het risico genomen om niet direct het regenpak aan te trekken en om te kijken hoever ik zou komen.
Aanvankelijk verliep de reis soepel, zelfs de regenbuien lieten mij met rust. Zo nu en dan wat druppeltjes, maar dat kon de pret niet drukken. Naarmate ik verder Duitsland inreed namen ook de bouwplaatsen en de files toe. Het lijkt wel een regel om met bouwen te starten net voordat de vakanties starten. Door al die files, waar ik gelukkig rustig tussendoor kon slalommen, alhoewel Duitsers dit niet echt waarderen, liep mijn geplande reistijd behoorlijk uit.
Toppunt van ergernis waren de laatste 145 km. In het plaatsje Ulm had men bedacht om een tunnel te renoveren, met het gevolg dat je al ver voor dit plaatsje in een file kwam te staan. Zul je zien, de hele dag bewolkt en regenachtig, sta je daar in de file en schijnt de zon volop. Het werd dus lekker warm onder die helm en kleding. Ik hoorde de koeling van de Super Ten regelmatig aanslaan en keek ondertussen op de Zumo of ik geen andere weg zou kunnen nemen. Helaas kon dit niet en was het dus gewoon uitzitten.
Net voor ik in Nesselwang arriveerde gaf de meter "reserve"aan en had ik dit in mijn routeplanning berekend. Helaas geen rekening gehouden met de omleiding, waardoor ik 16 km verder uitkwam. Morgen eerst maar een dichtbij gelegen tankstation opzoeken.
Terwijl ik dit bericht opstel is net een onweersbui losgebarsten. Leuk vooruitzicht voor morgen, of houden we het droog?

Copyright © 2009 - 2019 Wiel Hansen - hansenwebsites - All rights Reserved