Het Motorrad Action Team is een groep zeer enthousiaste, maar vooral kundige motorinstructeurs in Duitsland.
Deze groep is min of meer mede ontstaan tijdens de doorontwikkeling van het blad Motorrad, nu bekend als het online motorblad "Motorradonline.de".
Zij verzorgen reisen (wereldwijd), (perfections) trainingen, eduro reizen & trainingen en circuittrainingen (Nordschleife), dus veel kennis en ervaring.

Inmiddels zijn ook al wat boeken van hen, oftewel onder de naam van het Action Team dan wel onder eigen regie, uitgebracht. Dito geldt voor het uitbrengen van verschillende instructie DVD's.
Zo hebben zij ook regelmatig een rubriek gevuld op Motorradonline.de, waarin zij tips geven aan motorrijders. Hierbij kun je denken aan balansoefeningen, hoe krijg je een gevallen motor gemakkelijk overeind, kijktechnieken, remtechnieken, bochtenwerk en ga zo maar door.

Natuurlijk zijn deze artikels in de Duitste taal geschreven en hierdoor niet zo bekend bij het Nederlandse publiek zullen we maar zeggen.
Als inwoner van "de grensstreek" ben ik meertalig opgegroeid en is het voor mij net zo gewoon om Duits te lezen / te spreken als de Nederlandse taal. Vandaar dat ik ook regelmatig de website bezoek, hun boeken lees of de video's bekijk.
Aangezien ik hierdoor veel kennis opdoe (al is het boekenwijsheid) leek het mij een leuk idee om een aantal van deze artikels te vertalen voor de Nederlandse (natuurlijk ook de Vlaamse) motorrijders.
Natuurlijk blijft het een "vrije vertaling" en wordt altijd een verwijzing naar het originele bestand toegevoegd.

Veel leesplezier.
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved