Vanaf het moment dat ik mij had voorgenomen om mijn motorrijbewijs te halen, ben ik op het Wereldwijde Web op zoek gegaan naar informatie. Zo wilde ik weten wat de instructeur nu precies bedoelde met de ideale (bochten) lijn, je eigen veilige ruimte creëren, hoe groot zo'n dode hoek nu werkelijk is en ga zo maar door. Dat betekent beslist niet dat ik een slechte rij-instructeur had, integendeel. Hij motiveerde mij om me verder te verdiepen. Zijn taak was het om mij voor te bereiden op het behalen van dat felbegeerde papiertje (eh, kaartje).

Zo kwam ik met behulp van de zoekmachines terecht op websites met veelal documenten (Pdf's) over diverse onderwerpen. Vele uren bracht ik zo door met het zoeken naar informatie over rijtechnieken. Technieken die mij zouden helpen om mijn kennis en vaardigheden te verbeteren. Uiteindelijk blijkt dit een queeste te zijn zonder einde, er is zó veel informatie te vinden op internet.

In deze rubriek heb ik een verzameling geplaatst van documenten en zelf samengestelde informatie over de techniek van het motorrijden.
Deze informatie wil ik met jullie delen, dus geen DO of DON'T !

Update: december 2013

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved