GPS für Motorradfahrer - Bögel, Heim, Schwarz en Froitzheim

Als je geïnteresseerd bent in navigatiemiddelen voor motorrijders, is de titel van dit boek natuurlijk een lokkertje. Zo nam ik ook de gok en heb ik dit boek, in gesloten plastic verpakking, gekocht in de overtuiging dat dit veel informatie zou bevatten.
Het boek is geschreven door een viertal Duitse "experts" op het gebied van navigatie, navigatiemiddelen en kaartproducten. Ben je de Duitse taal meester en heb je al enige kennis van navigatiebegrippen, dan is het goed leesbaar. Het boek is heel mooi geïllustreerd; prachtige foto's en afbeeldingen ondersteunen de text en maken het tot een kwalitatief goed boek.

In het boek wordt stapsgewijs ingegaan op de wijze waarop navigatiemiddelen werken, de soorten navigatiemiddelen, de meest gangbare merken, verschillen tussen kaartsoorten en natuurlijk ondersteunende software.
Dat de schrijvers een voorkeur hebben voor een bepaald merk (Touratech) loopt als een rode draad door het boek. Gelukkig wordt hier en daar een uitstapje gemaakt en komen ook Garmin producten ter sprake, maar natuurlijk zijn deze niet zo goed als....... juist. En dat maakt dat het boek aan waarde inboet, het roept irritatie op als je merkloos denkt of toevallig (net als ik) meer over Garmin te weten wilt komen.

Het Duitstalige boek is via Louis of www.bruckmann.de verkrijgbaar en kost ongeveer € 20.-

Uitgever : Bruckmann
ISBN : 978-3-7654-5765-4 (Duitstalige versie)

Copyright © 2009 - 2019 Wiel Hansen - hansenwebsites - All rights Reserved