Motorradfahren Mental Trainiert - Hans Eberspächer

Motorradfahren mental trainiert Hans Eberspächer was als sportpsycholoog en als professor voor sportpsychologie verbonden aan de universiteit van Heidelberg. Hij stond bekend als begeleider van menig topsporter in o.a. de motor- en autosport. Tevens was hij een van de leidende instructeurs bij het Motorrad Action Team. Dit zegt genoeg over de kwaliteiten van deze persoon en de inhoud van het boek. Jammer genoeg leest het boek niet echt gemakkelijk en is het zelfs voor duitstaligen taaie kost.

In 10 hoofdstukken gaat de auteur natuurlijk voornamelijk in op de mentale voorbereiding voor motorrijders. Hierbij gebruikt hij treffende voorbeelden uit het alledaagse leven. Wanneer en waarom schrikt een motorrijder, welk effect heeft deze reactie en wat had je eigenlijk moeten doen? Bij normaal ontwikkelde mensen zijn ook standaard gedrag (handelings) patronen zichtbaar, zoals verkrampen bij schrik, focus leggen op het gevaar enz. Met veel praktische oefeningen en tips kun je deze patronen aanpassen en ombuigen naar de gewenste handelingen.
Met name de technieken die in hoofdstuk 4 (Mentales training) beschreven worden, zijn erg nuttig. Deze zijn eenvoudig in te passen in bestaande trainingsmethoden of opleidingsmodellen.
Erg jammer en voor mij nog steeds onbegrijpelijk dat zulke goede technieken alleen duitstalig verkrijgbaar zijn. Hier zou de auteur eigenlijk een engelstalige whitepaper van moeten maken.

Alleen Duitstalig verkrijgbaar voor de prijs van € 19,95
Eenvoudig te verkrijgen bij Louis in Duitsland of andere webshops.
Uitgever : Motorbuch Verlag, ISBN : 978-3-613-03160-9

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved