Motorradtraining alle tage - Bernt Spiegel

Motorradtraining alle Tage Dit boek wordt ook wel "Das Übungsbuch zu "Die obere Hälfte des Motorrads" genoemd. Vertaald betekent het dat dit boek het trainingsboek is dat behoort bij het deel "Die obere Hälfte des Motorrads". Beide boeken zijn geschreven door Bernt Spiegel, universiteitsprofessor (gedragsonderzoeker) en senior instrukteur bij Motorrad-Perfektionstraining. Als je het eerste deel gelezen hebt, dan weet je al hoe waardevol zijn trainingstechnieken zijn.

Het boek, duitstalig geschreven, is dus een uitwerking van een totaalpakket bestaande uit 10 verschillende hoofdstukken met trainingsdoelen. De methodiek die erachter zit is verbluffend eenvoudig, maar uiterst effectief. Je start met lezen, de auteur beschrijft een onderwerp, geeft heel veel informatie en uitleg, waarna je zelf aan de slag gaat. Als hulpmiddel om jezelf te ontwikkelen krijg je bij het boek voorgedrukte kaartjes met hierop de beschreven oefeningen en oefenmomenten. Als aanvulling hierop krijg je gele stickertjes die je op de tank, stuur of binnenzijde kuip kunt plakken. Op deze stickertjes staan aandachtspunten. Omdat deze stickers tijdens het rijden in het oog vallen, wordt je met regelmaat terug gebracht herinnerd aan het trainingsdoel.

Het is niet voor niets dat zelfs de pers hierover schrijft dat het eigenlijk een verplichte "kuur" zou moeten zijn voor elke motorrijder. Helaas is het boek alleen Duitstalig verkrijgbaar. Voor de prijs hoef je het niet te laten: € 14,95
Eenvoudig te verkrijgen bij Louis in Duitsland of andere webshops.

Uitgever : Motorbuch Verlag
ISBN : 978-3-613-03113-5 (Duitstalige versie)

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved