Die obere Hälfte des Motorrads / The upper half of the motorcycle - Bernt Spiegel

Die obere Hälfte des Motorrads Via de website van Motorrad online kwam ik uit bij dit boek. Het is geschreven door Bernt Spiegel, universiteitsprofessor (gedragsonderzoeker) en senior instrukteur bij Motorrad-Perfektionstraining. In 2007 heeft hij de Christophorus-prijs hiervoor ontvangen.
In dit boek maakt hij een verdieping van de "bovenste helft van de motor" oftewel de berijder. Wat maakt dat rijders bepaalde (herkenbare) fouten maken? Hoe kun je fouten herkennen en verbeteren?

Het boek, duitstalig geschreven, is zeker niet eenvoudig om te lezen. Alhoewel de auteur zich veel moeite doet om alles in "gewone mensentaal" te beschrijven, wordt elke onderdeel tot in detail wetenschappelijk onderbouwd. Om het gemakkelijker te maken voor de lezer heeft de auteur het boek verdeeld in een hoofdlijn, een deel met nadere uitleg als verwijzing vanuit de hoofdlijn en een deel met verklaringen. Dit maakt dat je veel moet bladeren, maar zorgt er voor dat je e.e.a. veel beter kunt begrijpen (hapklare brokken zullen we maar zeggen).

Ga je uit van de titel, zul je denken dat het alleen maar over de rijders gaat. Toch worden ook de technische details van motoren, waarom ze zo functioneren etc. uitvoerig en zeer gedetailleerd beschreven. Dit totaalconcept, de wijze waarop en de inhoud maken het boek tot een bestseller! Vanaf juni 2010 is het boek ook engelstalig verkrijgbaar met als titel "The upper half of the motorcycle".Het Duitstalige boek is via Louis of www.motorrad.de verkrijgbaar en kost ongeveer € 25.-

Uitgever : Motorbuch Verlag
ISBN : 978-3-613-03064-0 (Duitstalige versie)

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved