Motorrad Abenteuer
auteurs: Robert Wicks & Greg Baker

Aangetrokken door de mooie kaft en afwerking kocht ik niet zo lang geleden dit boek. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het over motorrijden buiten de geasfalteerde wegen, oftewel de techniek van het Endurorijden. Het boek is de Duitse vertaling van het Engelstalige boek met de titel 'Adventure Riding Techniques', geschreven door Robert Wicks & Greg Baker. Dit boek is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met o.a. Simon Pavey en het Team van Biking Viking uit IJsland.

Van de eerste tot de laatste pagina wordt je betoverd door de prachtige foto's en de mooie vormgeving! De geschreven teksten zijn gemakkelijk leesbaar en herkenbaar. Heel leuk zijn de ingevoegde stukjes van Simon Pavey, herkenbaar als 'Simon zegt'.

Naast de mooie foto's, lay-out en begrijpelijke teksten, is de inhoud voor menig motorrijder van absolute meerwaarde. Zeker de bestuurders van grotere Allroad- of toermotoren zullen veel nuttige tips lezen ook al zullen ze nooit van de geasfalteerde wegen afraken. De voornaamste onderelen die behandeld worden zijn: het zwaartepunt en zitpositie, goed remmen, rijden op losse ondergrond, het doorkruisen van modderwegen/paden, juiste bediening van de koppeling etc.

Het Duitstalige boek is via Louis verkrijgbaar en kost ongeveer € 25.-

Uitgever : Delius Klasing
ISBN : 978-3-7688-5324-8 (Duitstalige versie)
ISBN : 9781844255726 (Engelstalig - UK by Haynes)

Geplaatst: december 2013
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved