Im Visier - auteur: Achim Kuschefski

Totaal onwetend kocht ik onlangs dit voor mij onbekende boek, om de donkere winterdagen te vullen. "Weet waaraan je begint" als je op deze wijze een boek koopt dat er aan de buitenzijde mooi en veelbelovend uitziet. En dan krijg je voor deze prijs niet alleen het boek, maar ook nog een prachtige CD erbij.
Al bij het voorwoord bekroop mij het beangstigende gevoel dat dit toch wel heel taaie kost zou worden en uiteindelijk moet ik bekennen dat dit ook het geval is.

De auteur is niet alleen fervent motorrijder (circuit- en wedstrijden) maar daarnaast een wetenschapper op het gebied van voertuigdynamica en verkeersveiligheid. Het resultaat is dat de wetenschapper alle onderliggende definities en berekeningen beschrijft en dat hierbij vervolgens een onderbouwing volgt op basis van statistieken en ongeval analyses. Tot slot - en dat is toch wel het leuke - schrijft de motorrijder in hem hoe zich dit vertaalt in rij-eigenschappen, rij-techniek of voertuig afstellingen. En dat alles natuurlijk op basis van de bekende "Deutsche Gründlichkeit" oftewel perfect tot in het kleinste detail.
Je moet doorzetten, gewoon doorlezen, want uiteindelijk haal je een schat aan informatie uit dit boek. Als je er eenmaal doorheen bent, dan weet en begrijp je waarom dingen op een bepaalde wijze werken en waarom niet. Kortom: dit boek is een verrijking van je kennis als motorrijder!

Het Duitstalige boek is via Louis of www.motorbuch-verlag.de verkrijgbaar en kost ongeveer € 25.-
Uitgever : Motorbuch Verlag, ISBN : 978-3-613-03287-3

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved