Met het naderende einde van het motorseizoen 2010 stond nog steeds een niet vervulde wens open: een toertochtje maken door Luxemburg. Uiteindelijk viel de keuze op het weekend van vrijdag 17 september tot en met zondag 19 september 2010. Toen enkele dagen vooraf bleek dat het weer voldoende - goed zou zijn, werd een kamer geboekt in het hotel Pérékop in Berdorf (Luxemburg). Frank regelde nog snel wat routebestanden van bevriende motorrijders. Op de avond voor ons vertrek heb ik deze toch nog aangepast aan onze wensen en waren we er klaar voor.

Dag 1 (310 km)

Het is vrijdagochtend, koud en zwaar bewolkt. Geen goed voorteken voor het vertrek en een schril contrast met de voorspellingen. Volgens de voorspellingen zouden we drie dagen zonder regen en een gemiddelde temperatuur van 14 graden Celsius tegemoet zien. Op het moment dat ik naar m'n motor liep besloot een hogere macht om alle sluisdeuren open te zetten en viel de regen met bakken tegelijk uit de lucht. Snel weer naar binnen en afwachten.
Na een uurtje vertraging stonden we klaar voor vertrek en besloten we het risico te nemen om de regenpakken niet aan te trekken. Hoewel het nog steeds fris was, bleef het droog en reden wij door het Limburgse landschap naar de Belgische grens. Via Eijsden kwamen in de bekende "Voerstreek" van België, bekend vanwege de slechte wegen en de mooie dorpjes met vergezichten.
De route voerde ons verder in de richting van de "Biker Ranch" bij Simmerath, een plaatsje in de Duitse Eifel.

Volgende Pagina
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved