MotoSportivo - Bergtraining in de Eifel
Net als vorig jaar heb ik ook dit jaar weer een meerdaagse motortraining gevolgd, deze keer een bergtraining met Moto Sportivo. Nadat ik vorig jaar een soortgelijke training heb gevolgd, was ik natuurlijk erg benieuwd naar de wijze waarop Moto Sportivo deze vorm geeft.
In de tijd tussen deze twee trainingen heb ik zo'n 20.000 km gereden en ben ik van motor gewisseld (vorig jaar op de Honda CBF 1000 en dit jaar op de Yamaha FZ 1 GT). Gedurende deze tijd is mij echter meerdere malen heel duidelijk geworden hoe belangrijk het is om als motorrijder een dergelijke cursus te volgen. Uit eigen ervaring weet ik inmiddels hoe vaak de aangeleerde technieken mij uit hachelijke situaties hebben gered en niet te vergeten dat ik ze hierdoor ook heb weten te voorkomen! Vooruitlopend op het verslag kan ik nu al aangeven dat ook deze cursus mij veel heeft geleerd; hierdoor ga ik beslist weer beter, bewuster en relaxter motor rijden (Dank hiervoor aan Marcel, Peter en vooral Jan).

zaterdag 1 mei 2010:
Omdat de weersvoorspellingen niet veel goeds voorspelden had ik mijn lederen combi thuis gelaten en reed ik warm gekleed in mijn "all weather suit" richting Venlo alwaar we bij een bekend hotel bij elkaar zouden komen. Aldaar aangekomen was het eerst rondkijken naar de machines en hun rijders (Moto Sportivo doet je toch denken aan de wat snellere rijders / machines). Na een rondje parkeerplaats had ik al gezien dat ik niet zou opvallen met m'n FZ1. Stilletjes was ik ook blij dat ik geen "choppers" of soortgelijke motoren zag staan; dit betekende dus lekker doorrijden.
In het hotel werden we verwelkomd door Marcel Steijger en Peter Dijkstra van Moto Sportivo. Na het invullen van enkele formulieren volgde de briefing en konden we kennis maken met de instructeuren en medecursisten. De groepjes waren al ingedeeld en buiten konden we vervolgens kennis maken met onze instructeur: Jan.

Volgende Pagina

Copyright © 2009 - 2019 Wiel Hansen - hansenwebsites - All rights Reserved