Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze prachtige route door het Nationalpark Eifel (D) en het Nationalpark Hoge Venen (B) is 180 km lang en duurt zo'n 3.30 - 4 uren.

De start en het einde van deze route bevinden zich wederom bij de bekende Biker Ranch in Simmerath. Via de L160 gaat het meteen met de mooiste bochtencombinaties via Simonskall (door de Hürtgenwald), Vossenack, Mausbach richting Nideggem.
Over de K48, met daarlangs de uitgestrekte velden met planten voor de mosterdindustrie, gaat het verder naar het prachtige plaatsje Heimbach (prachtig panorama en veel bezienswaardigheden) en iets verder de bekende Abdij Mariawald. Op de L249, met fraai bochtenwerk, gaat het ricdhting Gemünd, Herhahn, langs het militiaire domein Vogelsang en dan richting Einrur bij de Obersee.
Na de oversteek van de Obersee maak je een lus via de B266, L166 en de L128 richting Rurberg om al dat moois maar niet te hoeven missen.
Via Dedenborn, Hammer, Imgenbroich gaat het door naar het alom bekende plaatsje Monschau, gevolgd door het stuwmeer bij Perlenbach.

Bij Kalterherberg rijd je België in en maak je kennis met de prachtige natuur van het Nationalpark Hoge Venen. Na het passeren van het vliegveld bij Elsenborn gaat het richting Baraque Michel, het hoogste punt van dit park. Via Jalhay kom je dan bij het prachtige stuwmeer (met dam) La Gileppe. De route vervolgt dan via Dolhain, Kaulen, Lontzen, Pfau, Rearen weer richting Duitse grens.

Bij Roetgen passeer je de grens en volg je de grenslijn richting Lammersdorf, om dan via Witzerath te eindigen bij de Biker Ranch in Simmerath.

Update: februari 2013, kaart NT 2013-3
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek Eifeltour deel 9
naar de routekaart