Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route is zo'n 114 km lang en duurt volgens de routeplanner ongeveer 2 uren. De route is gebaseerd op de Eifeltour deel 3, maar minder lang. Hierdoor is de route goed te doen als je vanuit het zuidelijke deel van Nederland start.

Het start- en eindpunt van deze route ligt bij de bekende Biker Ranch in Simmerath. Vanaf het startpunt gaat de route zuidwaarts via Eicherscheid richting de bekende bochtencombinatie "Der Hammer" bij het plaatsje Hammer. Vervolgens passeer je de plaatsjes Widdau, Rohrhen, Schöneseiffen, Hellenthal en Honningen tot je in Riefferscheid arriveert. Dit pittoreske plaatsje biedt veel moois om te bezichten.
Via Steinfeld (het klooster Steinfeld) gaat het dan richting Marmagen en doorkruis je hierna "Blankenheim-Wald" waarna je Blankenheim passeert. Mocht je een rustplaats willen invoegen, dan biedt ook Blankenheim een mooie gelegenheid hiervoor.
De route gaar door richting Tondorf, Zingsheim, Keldernich, Kall, Gemund tot dat je bij de bekende Rursee uitkomt. Dat dit een mooi uitzicht biedt hoef ik niet te vertellen. Via Kesternich kom je uiteindelijk weer bij de Biker Ranch in Simmerath uit.

De wegen van deze route zijn zondermeer goed te noemen, de bekende mooie wegen in de Duitse Eifel. Er zijn veel mooie bochtencombinaties, lange dooordraaiers en zo nu en dan een mooie haarspeldbocht. Hierbij moet je rekening houden met onverwacht scherpe / krappe bochten bij een splitsing van wegen. Ook is er voldoende variatie in landschap (heuvelachtig, bosrijk) en doorkruis je zowel dorpen als ook wat grotere plaatsen.

Er zijn maar liefst vier tankstations op deze route, dus geen problemen met brandstofvoorziening.

Update: augustus 2011, kaart NT 2012.2
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek
naar de routekaart