Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route, met een lengte van 180 km, is afgeleid van de Eifeltour deel 7. Voor de rijders uit Nederland en België is de route nu ook te doen in één dag, mits je niet uit Friesland komt natuurlijk. De start en het eindpunt van deze route zijn bij het plaatsje Tondorf aan het einde van de snelweg A1. Ook goed bereikbaar via Simmerath natuurlijk (Nationalpark Eifel).

Alle superlatieven die in deel 7 beschreven zijn, gelden natuurlijk ook voor deze route. Met name het fantastische bochtenwerk is gewoon dé reden om deze route eens te rijden. Het is niet mogelijk om alle mooie bochtencombinaties aan te geven, maar de belangrijkste vind je toch op de L74, L73/K25, L76, L90, K11, L98, L100 en de L72. Eigenlijk is deze route een mooie verzameling van snelle, lange doordraaiers tot en met krappe haakse bochtencombinaties, met veel hoogteverschillen als smaakmaker. Yep, dit is de Eifel op z'n best.

Ook is deze route voorzien van een volledig rondje rondom (dus niet op de Ring) de bekende Nurburgring (aangegeven door aparte waypoints). Mocht je deze niet willen of kunnen rijden, dan kun je de route gewoon vervolgen door bij het circuit de richting van de volgende waypoint (Döttingen) te volgen. Het is wel handig om voor het rijden van de route even op de evenementenkalender van de Nürburgring te kijken, dan weet je op voorhand wat je te wachten staat.

Wat is er verder nog te zien; de Michelsberg, Hohe Acht, Sahrbachtal, Kreuzberg en Ahrbrück. Tanken is ook geen probleem; er zijn drie tankstations op de route en twee dicht bij de route.

geplaatst: april 2011, kaart NT 2011-4
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek Eifeltour deel 7A
naar de routekaart