Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route is zo'n 258 km lang en duurt volgens MapSource ongeveer 4.00 tot 4.30 uren. De basis voor deze route vond ik in een routebeschrijving van Motoplus, maar is die aangepast aan de standaard van deze website. De start en het eindpunt van deze route zijn bij het plaatsje Tondorf aan het einde van de snelweg A1.
Telkens bij het uitwerken van route in de Eifel denk je dat het niet beter kan, maar dan word je weer verrast door iets bijzonders. Zo ook deze route; je doorkruist de Eifel in elke windrichting en krijgt dan de mooiste bochtencombinaties erbij. Voeg hier dan nog eens het prachtig, gevarieerde lanschap en de prima kwaliteit van de wegen bij, dan kun je alleen over een geslaagde route spreken.
Het is niet mogelijk om alle mooie bochtencombinaties aan te geven, maar de belangrijkste vind je toch op de L74, L73/K25, L76, L90, K11, L98, L100 en de L72. Eigenlijk is deze route een mooie verzameling van snelle, lange doordraaiers tot en met langzame haakse bochtencombinaties. Een beetje rijtechniek is dan toch wel handig.
Ook is deze route voorzien van een volledig rondje rondom de bekende Nurburgring (aangegeven door aparte waypoints). Mocht je deze niet willen of kunnen rijden, dan kun je de route gewoon vervolgen door bij het circuit de richting van de volgende waypoint (Döttingen) te volgen.
Mocht je tijdens de rit willen pauzeren, dan zou je kunnen overwegen om dit in Monreal te doen. Dit prachtige, pittoreske plaatsje ligt halverwege de route en is beslist de moeite waard om er je benen even te strekken.
Op ongeveer 2/3 deel van deze route krijg je een bijzonder mooi gebied "De Vulkaneifel". Er liggen prachtige meren ( Pulvermaar, Holzmaar, Schalkenmehrener Maar, en Weinfelder Maar) die gevormd zijn door kleine vulkaanuitbarstingen. Een prachtige omgeving, niet alleen om te kijken, maar ook om te rijden.

Update: januari 2012, kaart NT 2012-3
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek
naar de routekaart