Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route is zo'n 240 km lang en duurt volgens MapSource ongeveer 3.30 tot 4 uren. De basis voor deze route heb ik gevonden op het internet en deze was zo goed, dat ik zo min mogelijk heb aangepast.
De start van deze route is bij het plaatsje Blankenheim aan de rand van het Naturpark Hohes Venn - Eifel. Vanaf Blankenheim gaat de route in oostelijke richting (Burg Blankenheim) en passeer je de Freilingersee. Het gaat dan via Freilingen, Lommersdorf, Antweiler en Müsch richting de bekende Nürburgring. Hier rijd je aan de westelijke zijde voorbij, waarna je de bekende "Nordschleife" ervan oversteekt in de richting van Adenau (Nürburg kasteel). In het mooie Adenau krijg je een prachtige bocht naar links en rij je via de L10 in westelijke richting. De route kruist zich, maar waarschijnlijk merk je hier niets van door al het moois dat deze L10 te bieden heeft.
Via Nohn, Brück en Rengen gaat het in de richting van Daun om van daar uit weer door te rijden richting Gerolstein. Ook nu weer veel moois ( het treinemplacement, Burg Lissingen, het Bertrada Kasteel in Mürlebach en de Burg Densborn ) als de route in zuidelijke richting Neustrassburg gaat om dan het zuidelijkste puntje te bereiken: Seffern.
De route gaat nu weer via Schönecken, Pronsveld en Brandscheid in noordelijke richting om uit te komen om de L20. Deze hoog gelegen weg biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar biedt deze ook verschillende bezienswaardigheden ( Der Schwarzer Mann; een skipiste en de verschillende oude radarstations onder de naam "Prüm Arstation). De route vervolgt dan in de richting van Olzheim, Steffeln, Jünkerath, Stadtkyll en Dahlem.
Uiteindelijk eindigt deze prachtige route weer vlakbij het startpunt in Blankenheim.

Er zijn voldoende tankstations op de route en één direct naast de route, dus geen problemen met brandstof

Update: april 2011, kaart NT 2011-4
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek
naar de routekaart