Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route van 132 km is gebaseerd op een route gevonden op "MSD-Info.de" en duurt ongeveer 3 uren. Het is een gevarieerde route; een afwisseling van dorpen en kleine steden, uitgestrekte velden en bossen, lange rechte stukken en mooie bochtencombinaties.

De route start bij de afrit Tondorf (A1 afrit 51) en gaat dan via Tondorf richting Hozlmülheim, Eicherscheid, over de L 165 naar het mooie plaatsje Schönau. Dan gaat het naar Mahlberg, over de L113 naar Scheuerheck, Wald, Limbach, Houverath, wisselen naar de L497 tot in Kirchsahr.
Over de L76 rijd je door het mooie Sahrbachtal naar Kreuzberg waar je "Burg Kreuzberg" kunt bewonderen. Via Pützveld gaat het dan naar Kesseling, Staffel en dan over de prachtige L85 met de mooie bochtencombinaties naar Ramersbach.

Over de mooie L83 gaat het dan naar Hannebach, Kempenich, Weibern om vervolgens over de prachtige K14 (mooie bochtencombinaties) uit te komen bij Langenfeld. Via de K11 gaat de rit verder naar het plaatsje Acht, gevolgd door Siebenbach. Daarna kom je in het prachtige gebied van de berg "Hohe Acht"en volg je de net zo mooie L10 met de vele bochten en vergezichten.
De route vervolgt in de richting van Adenau, Honerath, Reifferscheid, Rodder, Antweiler naar Eichenbach. Via Aremberg en Lommersdorf kom je tenslotte bij het plaatsje Freilingen en kun je daar de mooie "Freilingersee" bewonderen.
Dan gaat het via Reetz naar het einde van deze route, de toerit van de A1 bij Tondorf vlak bij het startpunt.

Tanken kun je bij Schönau, Ahrbrück, Kempenich of Adenau.

Update: maart 2011, kaart NT 2011-4
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek
naar de routekaart