Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Heb je geen tijd of zin om deel 4 te rijden, dan is deel 4 B met een lengte van 126 km een mooi alternatief. Deze route is afgeleid van deel 4, duurt ongeveer 3 uren en start bij het plaatsje Tondorf, vanuit Nederland goed bereikbaar via de A1.
Vanuit het startpunt gaat het richting Holzmulheim en dan naar het mooie Schönau. Bij Mahlberg kun je de "Michelsberg mit Kapelle" bewonderen en iets verder op de L 234 de gigantische radiotelescopen.
Dan kom je op de L76 met de mooie bochtencombinaties en gaat het richting Binzenbach. Via het prachtige "Sarhbachtal" kom je uit in het mooie plaatsje Kreuzberg (Ahr) waar je de Burcht Kreuzberg kunt bewonderen.

De route voert je via Altenburg naar het mooie Ahrbrück en gaat dan naar Kesseling. Dan rijd je over de mooie L90 via Kaltenborn, Jammelshofen, gevolgd door de L10 naar Arft. Voor Arft passeer je nog even een echte berg "Zur hohen Acht" in het Menke Park. Vanaf het plaatsje Arft volg je de K11, met mooie bochtencombinaties, naar Acht. De weg blijft mooi bochtig en de tocht gaat verder richting Oberweisenbach. Dan gaat het over de K12 richting Freilingen en kun je bij Virneburg genieten van het zicht op de "Burgruïne" een ruïne van een burcht.
Ook op de B258 kun je vervolgens genieten van prachtige bochtencombinaties en gaat het via Lind Naar Boos. Daar kun je uitkijken op het "Bosermaar" een vulkaanmeer. Via Brücktal gaat het richting Hünerbach, Kelberg, over de mooie L70 (leuk bochtenwerk), Nohn, over de L167 (weer wat leuk bochtenwerk) en tenslotte de L115. Via deze weg kom je bij het eindpunt, de toerit naar de A1 bij Tondorf.

Tanken kun je op route bij Schönau en bij Ahrbruck. Dan is er nog een gelegenheid dicht bij de route in Kelberg

geplaatst: maart 2011, kaart NT 2011-4

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek
naar de routekaart