Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Heb je geen tijd of zin om deel 4 te rijden, dan is deel 4 A met een lengte van 135 km een mooi alternatief. Deze route is afgeleid van deel 4, duurt ongeveer 3 uren en start ook bij de Biker Ranch in Simmerath.
Vanuit het startpunt gaat het richting Rurtalsperre - Obersee waar je mooie bochtencombinaties aantreft. Daarna gaat het over de Einrur (meer) en door het prachtige Nationalpark Eifel richting Morsbach. Daar kun je nog even pauzeren bij "Bikers In". Via de L 266 gaat het naar het prachtige plaatsje Gemünd. De route vervolgt over de L 265 (Heimbach - Eifel) en de L15 tot je bij de bekende Rursee arriveert; erg mooi.

Vanuit de Rursee gaat het over de L218 richting Schmidt en volgt de route, via de L 246, de contouren van de Rursee. Bij Bruch steek je de Rursee over en gaat het naar het pittoreske Nideggen (Burg Nideggen). Ook deze plaats is het waard om even de benen te strekken en te bekijken. Daarna gaat het met prachtige bochtencombinaties over de L 11 richting Berg, Wollersheim, Eppenich, Bürvenich, Floisdorf tot bij Eicks waar je het kasteel Eicks kunt bewonderen.

Bij Kommern rijd je langs de Kommersee in de richting van Mechernich, gevolgd door Breitenbenden, Eiserfey en Dreimühlen waar je de "Kakusgrotten" kunt bezichtigen. Via Weijer, Urft, Steinfeld (Kloster Steinfeld) en Sistig gaat het over naar de B 258. Deze prachtige weg biedt het bekende panoramazicht op Schleiden waarna het verder gaat naar Harperscheid, Schöneseifen, Rohren, Widdau en Imgenbroich. De route eindigt uiteindelijk weer in Simmerath bij de Biker Ranch.

Voor brandstof zijn voldoende tankstations beschikbaar: maar liefst drie op de route en vier dicht bij de route.

geplaatst: februari 2011, kaart NT 2011-3

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek
naar de routekaart