Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Dit routedeel is vanaf de Biker Ranch te Simmerath 236 km lang en van waypoint Gemünd naar waypoint Scheiden 196 km lang. De basis voor deze tour komt van "Motorrad Tourentipp Eifel" en is bewerkt om deze beter toegankelijk te maken voor de Nederlandse en Belgische bikers. Zo is de route ingekort en zijn de grotere plaatsen vermeden in deze uitwerking van de tour.
Natuurlijk blijft deze tour een "Tip" vanwege het vele moois dat deze omgeving te bieden heeft. Prachtige, bochtige wegen door een even mooie en gevarieerde omgeving zoals het Nationalpark Eifel. Ook weer veel hoogteverschillen (zie grafiek) in deze tocht. Landschap dat wisselt van bosrijk, naar heuvelachtig, naar uitgestrekte weidevelden en natuurlijk de vele rivieren, beken en meren in deze unieke omgeving!

Je zou deze route ook kunnen omschrijven als een groot rondje rondom de bekende Nürnburgring. Daarom is ook een aparte waypoint aangegeven bij het plaatsje Welcheracht. Mocht je zin en tijd hebben, dan kun je vandaar gemakkelijk even doorrijden naar dit bekende auto/motor circuit.

Verder kom je tijdens deze tour door de volgende plaatsen/plaatsjes: Gemünd, Nideggen, Mechemich, Bad Münstereifel, Altenahr, Kaltenborn, Kelberg, Nogn, Blankenheim en Scheiden.

Mocht je te weinig tijd hebben voor de hele route, dan kun je altijd nog kiezen voor deel 4A of 4B, die zijn afgeleid van deze route.

Update: januari 2012, kaart NT 2012 - 3
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek
naar de routekaart