Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Een route van zo'n 135 km over de mooie L - wegen (vergelijkbaar met de N-wegen in Nederland) door een prachtig Eifelgebied. Veel bezienswaardigheden en tal van plaatsen om even te stoppen en van het moois te genieten. De wegen zijn zonder meer goed te noemen, leuk bochtenwerk en voor vrijwel alle motoren (rijders) geschikt.
Deze route start en eindigt bij de A1 bij het plaatseje Tondorf; goed bereikbaar vanuit Nederland. Vanuit België kun je de route starten bij Birgel of Gerolstein.

Eerst gaat de route richting Freilingersee, gevolgd door Reetz, Ripsdorf, Alendorf (Kapelle Alendorf) en dan verder via de mooie K69.
Vanuit Wiesbaum over de mooie K47 gaat het richting Gerolstein. Onderweg vele prachtige vergezichten, het kasteel Kasselburg bij Pelm en het mooie bochtenwerk bij Pelm

Gerolstein is een prachtige plaats en bijzonder geschikt voor een tussenstop. Vanuit Gerolstein gaat het over de mooie L 29 richting Salm. Daar kun je een echte koudwatergeyser bewonderen die elk half uur water met kracht uit de bodem spuit. Dan moet je wel even van de route afwijken.
De route vervolgt via Wallenborn, Neroth, de L 27 richting Pelm. Dan Gaat het richting Rockeskyll (Kasteel Kerpen) Ahütte, de L 10, de mooie L167 en via Dorsel naar Aremberg. Via de plaatsen Eichenbach, Fuchshoven, over de mooie L 74, Wershofen en Falkenberg gaat het naar het einde van de route in Tondorf.

Tanken kun je bij Aral in Pelm op de route, bij Ed in Walsdorf moet je ongeveer 100 meter van de route af.

Update: februari 2011, kaart NT 2011 - 3
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek
naar de routekaart