Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route met een lengte van zo'n 118 km start en eindigt bij de bekende Biker Ranch te Simmerath. Kort na de start zijn hier en daar wat borden geplaatst met aangekondigde (tijdelijke) afsluitingen, maar die kun je negeren. Deze afsluitingen zijn NIET van toepassing op delen van deze route!

Dit is een uitgelezen route voor motorrijders die op een relaxte wijze kennis willen maken met de Eifel en het rijden in bergachtig terrein. De wegen zijn goed, duidelijke bewegwijzering, veilige vangrails en een lage maximum snelheid. Doorgaans mag je niet sneller dan 50 of 70 km per uur op die prachtige wegen. Op een normale werkdag kun je dus heel relaxt, met veel aandacht aan je rijtechniek werken en hierbij ook nog van het landschap genieten!

Vanuit Simmerath gaat het in noordelijke richting naar Schmidt (kruispunt in de route) en dan via de L15 richting Rursee. Je blijft op de prachtige, bochtige L15 en rijdt dan langs de bekende "Abtei Mariawald" richting Heimbach.
Na Heimbach rijd je op de K48 langs de vele velden met mosterdplanten, via Berg naar het prachtige Nideggen. Via de mooie L11 passeer je Brück, Zerkall, Bergstein en vervolgt de route op de L25 tot je bij Stolberg uitkomt.
Na het plaatsje Zweifall rijd je over de L24 door de Hurtgenwald naar Simonskall.
Deze route sluit af met de zogenaamde "Panoramastrecke", een prachtige weg met veel bochten en een boeiend uitzicht.
Via Nideggen gaat het dan verder richting Schmidt waar de route je weer terug leidt naar Simmerath.

Kort samengevat: een prachtige route door de Noord-Eifel die ongeveer 2.30 uren duurt.

Update: augustus 2014, kaart NT 2014-4
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek
naar de routekaart