Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Eifeltour deel 1 is gaat over een afstand van zo'n 116 km en duurt ca. 2-3 uren. Vanwege de centrale ligging is de Biker-ranch gekozen als start- en eindpunt van dit routedeel. Bovendien is het wel zo fijn om vooraf nog even een "straffe bak koffie" te drinken. Je kunt dan meteen informeren naar de meest recente info over wegafsluitingen en mogelijke verkeerscontroles.
Vanuit Nederland is dit startpunt (en eindpunt) gemakkelijk bereikbaar, er zijn twee routes beschikbaar via deze website. Vanaf Heerlen (NL) ben je ongeveer 40 minuten onderweg naar het startpunt van deze route.

De basis van deze route is gemaakt door "die Eifelbiker" die de route via hun website ter beschikking hebben gesteld.
Deze route voert je niet alleen door het Duitse Eifelgebied, maar ook door een deel van de Belgische Ardennen(omgeving van Elsenborn). Ook doorkruis je het Nationalpark Eifel en het Nationaalpark Hoge Vennen (B).Ter hoogte van Bütgenbacht krijg je mooi zicht op de "Stausee Bütgenbach". De route start (B266 / L106 )en eindigt ( L 128 )met het betere bochtenwerk!
Enkele plaatsen die je tegen komt in deze route zijn: Simmerath, Monschau, Bütgenbach, Schwarzenbach, Hollerath, Hellenthal, Schleiden en Morsbach.
De wegen zijn zondermeer goed te noemen (in vergelijking tot de Ardennen) waarbij de slechtere gedeelten duidelijk worden aangegeven.

Houd ook rekening met de afsluiting van de L128 tijdens de weekends en feestdagen! Daarom zijn er twee routes uitgewerkt die je in één keer (bestand) kunt downloaden.

Update: januari 2011, kaart NT 2011-3
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Hoogtegrafiek Ardennenroute deel 3
naar de routekaart