Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze mooie route met een lengte van 234 km duurt ongeveer 4 uren en laat je kennis maken met een groot deel van de Eifel. Zo is er een deel Nord Eifel, een deel Vulkan Eifel en een deel Süd Eifel dat grenst aan België en Luxemburg. De basis voor deze route is door een Duitster gemaakt en staat dus garant voor veel kennis van de omgeving.

In de route passeer of doorkruis je ongeveer 22 grote(re) plaatsen en maar liefst zo'n 25 typische Eifel-dorpjes. Je rijdt vooral op de grotere doorgaande (L) wegen afgewisseld door de kleinere verbindings (K) wegen

De route start bij de Biker Ranch in Simmerath (Strauch) en vervolgens passeer of doorkruis je de volgende grote(re) plaatsen: Einrur, Dreiborn, Hellenthal, Hallschlag, Lünebach, Waxweiler, Mürlenbach, Birresborn, Müllenborn, Lissendorf, Gönnersdorf, Jünkerath, Stadtkyll, Dahlem, Schmidtheim, Marmagen, Sötenich, Kall, Gemünd, Heimbach en Schmidt. De route eindigt vervolgens weer in Simmerath.

Bijzondere bezienswaardigheden op deze route zijn onder andere: de Wasserburg bij Dreiborn, het Panoramazicht bij Hönningen, de Kronenburger See, de voormalige luchtmachtbasis Prüm, de Sellericher Stausee, de Sellericherhöhe, de Bertaburg in Mürlenbach, de route langs de rivier Kyll, de Burg Lissingen en de abdij / klosster Heimbach.

Houd je van mooi bochtenwerk dan zullen de volgende etappes je goed bevallen:de B258 en de B266 (de omgeving van de Obersee), de Sellericherhöhe, de L 12, de L 16 en de mooie L 249.

Geplaatst: augustus 2012, kaart NT 2013 - 2

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Eifeltour deel 19
hoogtegrafiek Eifeltour deel 19
naar de routekaart