Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze mooie route met een lengte van 210 km duurt ongeveer 4 uren en laat je kennis maken met een groot deel van de Eifel. Zo is er een deel Nord Eifel, een deel Vulkan Eifel en een deel Süd Eifel. De oorspronkelijke route is door een Duitster gemaakt en staat dus garant voor veel kennis van de omgeving. Houd wel rekening met de afsluitingen tijdens de weekendenden / feestdagen in het Noordelijke deel van de route!

In de route passeer of doorkruis je ongeveer 20 grote(re) plaatsen en maar liefst zo'n 30 typische Eifel-dorpjes. De wegen zijn geschikt voor elk motortype en rijder, dus eigenlijk gewoon een fantastische route door de Eifel.

De route start bij de Biker Ranch in Simmerath (Strauch) en vervolgens passeer of doorkruis je de volgende grote(re) plaatsen: Schmidt, Heimbach, Kommern, Eicherscheid, Schnönau, Lommersdorf, Leurersdorf, Kerpen, Gerolstein (dit is tevens het meest zuidelijke punt van de route), Steffeln, Olzheim, Ormont, Stadtkyll, Kyll, Esch, Blankenheimersdorf, Marmagen, Wahlen, Sistig, Schleiden, Herhahn en Kesternich. De route eindigt vervolgens weer in Simmerath.

Bijzondere bezienswaardigheden op deze route zijn onder andere: de Burg Eicks bij Eicks, de doorsteek door het Hochwild Schutzpark Rheinland (natuur / wildreservaat) tussen Kommern en Mechernich, Burg Heistart bij Mechernich, het zicht op Aremberg bij Schönau de Mühlenweiher (vulkaanmeer) bij Marmagen en de Obersee aan het einde van de route.

Houd je van mooi bochtenwerk dan zullen de volgende etappes je goed bevallen: K13 - L74, de Z-bochten bij Ohlenhard, de bosweg K41 - K7, het einde van de K5 bij Dorsel, de B258 en de B266 tegen het einde van de route (de omgeving van de Obersee).

Update: juni 2013, kaart NT 2013 - 1

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Eifeltour deel 18
hoogtegrafiek Eifeltour deel 18
naar de routekaart