Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze prachtige route met een lengte van 232 km duurt ongeveer 4 uren en laat je kennis maken met een groot deel van de Eifel. Zo is er een deel Nord Eifel, een deel Vulkan Eifel en een deel Süd Eifel. De oorspronkelijke route werd door een Duitster gemaakt en staat dus garant voor veel kennis van de omgeving. Ik heb slechts kleine aanpassingen moeten aanbrengen.
Het is een rijk gevarieerde route, voor elk wat wils. Een afwisseling van laag en hoog Eifel, landwegen en prachtige hoofdwegen met lange doordraaiers, dorpjes en grotere plaatsen met het typische Eifel karakter.

De route start bij de Biker Ranch in Simmerath (Strauch) en het gaat dan direct richting Schmidt. Dan gaat het over de mooie L 218 langs / over de Rursee richting Marmagen. Verder zuidwaarts gaat de route richting Schmidtheim waar je Burg Schmidtheim kunt bewonderen. Via Dahlhem gaat het dan door het gebied van de Vulkan Eifel naar Birgel/Lissendorf. De route gaat steeds verder zuidwaarts en dan gaat het bij Kopp, bergop over de supermooie K31 en L30 naar het plaatsje Schönecken. Vandaar gaat het over de mooie L 5 via Nimsreuland naar Siffern en weer zuidwaarts tot het zuidelijkste puntje van de route is bereikt

Bij het plaatsje Ehlenz is het zuidelijkste punt bereikt en dan gaat het weer noordwaarts over die prachtige L 12. Deze mooie weg blijf je volgen tot je het plaatsje Waxweiler bereikt. Dan gaat de reis door naar Lünebach om daarna weer in hoogte te steigen. Niet voor niets het het volgende punt dan ook "Sellicherhöhe" en kun je daar genieten van prachtige vergezichten. Mooie wegen brengen je dan naar Auw bei Prüm waar je de Stausee Auw (stuwmeer) kunt bewonderen.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Eifeltour deel 17
hoogtegrafiek Eifeltour deel 17
naar de routekaart