Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze prachtige route met een lengte van 183 km duurt ongeveer 3 uren en laat je kennis maken met onder andere de VulkanParkEifel en een geweldig stuk langs de Mosel. Deze route is dan ook gewoon een topper voor rijders die het liefst al het moois in een route willen.
Wil je overnachten, dan heb ik twee lokaties toegevoegd waar je als motorrijder goed terecht kunt (Nederlandstalig).

De route start in het dorpje Kerpen dat iets ten oosten van de Nürburgring ligt. Je snapt natuurlijk dat de route dan ook eerst in die richting voert. Via de mooie, afwisselende L70 gaat het eerst richting Kelberg en dan naar Müllenbach dat aan de zuidzijde van de Nürburgring ligt. Kijk vóór het rijden van de route even op de evenementenkalender, want het kan daar erg druk zijn.
Dan gaat het via de oostzijde langs de "Ring" in de richting van de Vulkanpark Eifel. Een prachtig gebied met bijzondere landschapskenmerken veroorzaakt door vulkanisme. Zo rijd je bijvoorbeeld langs de "Booser Weiher" een droog gevallen vulkaanmeer. Het gaat dan verder in de richting van Boos, over de mooie L96 en L97 naar Weiler en Kürrenberg.

Over de L98 gaat het dan richting Monreal een bijzonder mooi plaatsje. Het is zeker de moeite waard om daar even van de motor te stappen en het plaatsje te bezichtigen. Van Monreal gaat het over de L98, nu met wat mooi bochtenwerk, verder richting Kaisersesch, Illerich en Landkern. Je zult ongetwijfeld genieten van deze mooie weg, die je tenslotte uit laat komen bij Cochem.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Eifeltour deel 16
hoogtegrafiek Eifeltour deel 16
naar de routekaart