Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Heb je de Eifeltour deel 13 al eens gereden en vond je deze "whoepie" of ben je gewoon een rijder met de aangeboren drang naar "méér bochten", dan is deze route wellicht iets voor jou. De route is 111 km lang en duurt volgens Mapsource 2 uren. Ik adviseer om iets meer tijd te reserveren omdat het belangrijk is om je eigen tempo te rijden.

Deze route is ontstaan omdat ik graag buiten de grote (bekende) wegen rijd. Daarbij rijd ik graag routes die mij uitdagen, waarbij ik iets kan leren. Soms gaat de aandacht dan speciaal naar het bochtenwerk, dan weer meer naar de plaats op de weg, of naar de snelheid waarmee ik mij (veilig) kan verplaatsen. Heb je dan ook nog het geluk dat je redelijk dicht bij de Eifel woont, dan kun je naar hartelust routes verzinnen.

Deze route start bij het plaatsje Blankenheim aan het einde van de Duitse snelweg A1. Zelf geef ik de voorkeur om aan te rijden vanuit Heerlen, richting Aken, langs de Biker Ranch in Simmerath. Dan via het Nationalpark Eifel langs kamp Vogelzang en via Schleiden naar Blankenheim. Vanuit Heerlen kost dat ongeveer 1.30 uur om bij het startpunt te geraken. Ondertussen heb je wel al aardig kunnen genieten van de mooie Eifel.

Zoals gezegd is deze route ontworpen om je vaardigheden te testen, op peil te houden en / of te verbeteren. Je rijdt voornamelijk op kleinere, maar goed berijdbare landwegen die de verschillende dorpjes met elkaar verbinden. De motorrijders die er rijden zijn voornamelijk "locals" dus vaak goed bekend. De route is minder geschikt, of zelfs niet geschikt om te rijden bij slecht weer, in het voorjaar en de oogsttijd. In de nazomer moet je al rekening houden met modder, bladeren en vochtige wegen bij de bosgedeeltes. Als beloning krijg je prachtige vergezichten, heerlijk slingerende wegen en heel veel bochtencombinaties.

Geplaatst: september 2011, kaart NT 2012 - 2
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Eifeltour deel 15
hoogtegrafiek Eifeltour deel 15
naar de routekaart