Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze route met een lengte van 124 km duurt ongeveer 2 uren en voert je voornamelijk door de "Südeifel" oftewel het zuidelijke deel van de Eifel. Het start en eindpunt van de route liggen bij het plaatsje Bleialf, goed bereikbaar via de snelweg E42 / A60 - afrit 3.

Na de start gaat het richting Habscheid, gevolgd door Hollnich en dan naar Mashorn. Daar gaat het langs het bekende "Eifelzoo Pronsveld" (dierenpark) verder richting Lünebach. Vandaar volgt de route de loop van het riviertje de "Enz" en kom je uit in Waxweiler. Dan rijd je over een prachtige weg door naar Krautscheid, Breitbach, Neuerburg - een prachtig plaatsje waar je Schloss Neuerburg kunt bewonderen.
Dan gaat het verder richting Sinspelt, Mettendorf en Nussbaum. Door de prachtige velden voert een goede weg je naar Schankweiler en Pfeffingen.
Vanaf Pfeffingen volgt de route de loop van het riviertje de "Prüm"en kom je eerst uit in Wettlingen, gevolgd door Bettingen, Oberweis, Brecht, Wissmannsdorf, Hermersdorf en Wiersdof (het lijkt wel een versje). Dan gaat het weer door prachtige velden verder naar Liessem en Bieckendorf, vandaar volgen we dan de loop van het riviertje de "Nims". Over de L5, door een schitterende omgeving, gaat het door naar Seffern, Lasel, Nimsreuland en Schönecken, waar we afbuigen van de "Nims". Over de L16 gaat het dan richting Oberlauch, Nierderprüm, Weinsfeld en Steinmehlen. Dan kun je Op de Sellerichter Höhe genieten van een prachtig panoramazicht op het plaatsje Sellerich. Via de L17 gaat het dan richting einde van de route, even voorbij Bleialf ligt het eindpunt in Grosslangenfeld.

Er liggen maar liefts 5 tankstations op de route, een station vlak bij de route, dus geen enkel probleem.

Geplaatst: juli 2011, kaart NT 2012 - 1
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Eifeltour deel 14
hoogtegrafiek Eifeltour deel 14
naar de routekaart