Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Wat doe je als je in het Zuiden van Nederland woont, het is redelijk tot goed weer en je hebt een dagdeel tijd om wat leuks te doen. Ik stap dan op de motor en rijd richting de Eifel om deze, tot mijn favorieten behorende route te rijden. Deze route met een lengte van 188 km start in het zuidelijkste puntje van de stad Aken (Aachen), dus goed bereikbaar vanuit Nederland. Deze route kan ook gestart worden bij de Biker Ranch in Simmerath.
Dit is beslist geen toeristische route, in tegendeel. Het accent van deze route ligt geheel in het bochtenwerk, de rij- en kijktechniek en het rijden in berg(heuvel)achtig terrein. Ik gebruik deze route vooral om mijn vaardigheden te verbeteren. De route is minder geschikt voor rijders zonder enige, of weinig ervaring met het rijden in dit soort terrein.

Rustpauze in Fuchshoven Vanaf Aken gaat het richting Nationalpark Eifel, de Rursee en dan langs het park Vogelsang. Dit is een bekende route voor veel motorrijders en kalende dagjesmensen met cabrio's. Eenmaal voorbij Vogelsang neemt de drukte af en kun je lekker je eigen tempo / ritme rijden. De route is een aaneenschakeling van bochten, doorgaande stukken, dorpjes, landwegen, bosweggetjes en veel hoogteverschil. Vooral het gedeelte langs de Ahr is heel geschikt om je ideale (bochten)lijn te rijden.
Tussen Ahrdorf en Fuchshofen tref je een grote variatie in bochten en wegen. Hier kun je je hart ophalen als je houdt van kleine wegen door de velden of bossen, maar bovenal véél haakse (krappe) bochten met als toetje enig hoogteverschil. Na Fuchshofen gaat het weer richting Aken, deels bekend van de heenreis en deels nieuw.
Tanken kun je op verschillende plaatsen op de route, anders in Blankenberg direct bij de route.

Update: augustus 2012, kaart NT 2013 - 1

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Eifeltour deel 13
hoogtegrafiek Eifeltour deel 13
naar de routekaart