Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze prachtige route heeft een lengte van zo'n 117 km en start (eindigt) bij het plaatsje Hozlheim. De route ligt ten oosten van het Nationalpark Eifel, zo'n 40 km rijden vanaf de Biker Ranch te Simmerath. Het is een route met heel veel bochten, veel hoogteverschil en voert je vooral over de L - wegen (vergelijkbaar met de N-wegen in Nederland). Bij uitstek geschikt voor het type GS en Tenéré rijders.

Het startpunt is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland via de grensovergang bij Heerlen. Dan rijd je via de A76, de A4, de A61 en de A1 tot aan de afslag bij Holzheim; totaal ongeveer 100 km. Je kunt natuurlijk ook aanrijden vanuit de Biker Ranch bij Simmerath, dan door het nationalpark Eifel; totaal 40 km (ongeveer 45 minuten).

Vanaf Holzheim gaat de route via de L 165 naar het mooie Bad Münstereifel. Na het doorkruisen van deze plaats gaat het verder richting Eicherscheid, Schönau en dan via de L 74 naar Falkenberg. Je blijft op deze bochtige weg richting Wershofen gevolgd door Fuchshofen. Dan volgen super bochten combinaties op de K17 richting Rodder, Reifferscheid, Winnerath en Schuld. Bij Obliers volgen weer super bochtencombinaties en gaat het richting Ahrbrück, Kreuzberg, Unter- & Ober Kralingen, Bad Münster Eifel en dan via Eschweiler naar het eindpunt bij de A1.
Tanken kun je in Bad Münster Eifel (op de route) en dan verspreid langs de route nog bij meerdere tankstations

Dit is weer zo'n route die je met veel woorden en prachtige volzinnen kunt beschrijven. Je kunt echter nooit dat beschrijven wat je ziet, voelt, ervaart bij het rijden van de route.
Dus gewoon doen.......

Geplaatst: februari 2011, kaart NT 2011 - 3

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Eifeltour deel 12
hoogtegrafiek Eifeltour deel 12
naar de routekaart