Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Dit is een bijzondere route met een lengte van 105 km en een duur van 1.45 uren, volgens de routeplanner. Wil je deze route op een verantwoorde en prettige wijze rijden, dan heb je toch al snel 2 tot 2.30 uren nodig. Dit is dan ook pittige route die niet geschikt is voor alle motorrijders. Rijders met minder ervaring, minder kennis van het rijden in bergachtige omgevingen en de echte sportieve rijders kunnen beter voor een andere route kiezen. Deze route is ook niet prettig te rijden als het minder goed weer is (regen of kans op gladheid).

Toch is dit een van mijn favoriete routes en wel vanwege het feit dat deze route echt een beroep doet op je rijvaardigheid (techniek) en concentratievermogen. Hierbij kun je denken aan je kijktechniek, het bochtenwerk in bergachtige omgeving, je remtechniek, lichtinval door schaduwen, verrassende (onoverzichtelijke) bochten en nog meer elementen die veel van je eisen. Het voordeel is dat er (nog) weinig verkeer is op deze route, hierdoor kun je fijn je eigen tempo rijden.

De route begint en eindigt bij de afslag Bleialf van de E42 / A60. Dit is de snelweg vanuit Luik (België) naar Wittlich in de Eifel.
Normaal ben ik geen fan van snelwegen, maar voor dit stuk maak ik een uitzondering. Door de prachtige omgeving met veel hoogteverschillen en de meerdere rijstroken, is het niet onplezierig om dit stuk te rijden.
Mede hierdoor is deze route ook mooi te rijden voor Bikers uit Nederland, vanuit Maastricht kun je al in 1.15 uur bij het startpunt zijn (bij normale snelheid).

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Eifeltour deel 11
hoogtegrafiek Eifeltour deel 11
naar de routekaart