Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze bochtenrijke route door het Ahrtal in de Eifel is 82 km lang en duurt volgens de planner 1 uur en 20 minuten. Dit is een ideale route voor motorrijders die van het betere bochtenwerk houden; lange doordraaiers, korte bochten, haakse bochten, bochtencombinaties en ga maar door.

De start en het einde van deze route bevinden zich aan het einde van de B51 bij het plaatsje Blankenheim; dus ook goed bereikbaar voor bikers uit Nederland.
Vanuit Blankenheim gaat de route via de B258, langs de Ahr zuidwaarts richting Ahrhütte, Neuhof en Ahrdorf. Dan volgt de prachtige L 167, de L10/:17 en de K85 /K1 richting Dankerath en Trierscheid. Na Trierscheid wordt weer de B258 gevolgd richting Dorsel om dan via de prachtige K 15 naar Antweiler te rijden.
We blijven nog even op de K 15 en rijden dan naar Rodder, waarna we op de L10 naar Reifferscheid kruisen.
Dan weer zo'n juweel: de K17 die ons via Fuchshofen naar Wershofen voert. Daar volgen we de L74 richting Hümmel gevolgd door Falkenberg en Tondorf.
Bij de toegang tot de B51 eindigt deze korte maar geweldige route.

In elke genoemde weg van deze route bevinden zich mooie bochten / bochtencombinaties en zijn de wegen van goede kwaliteit.
Deze route is dus gewoon een aanrader om eens te proberen.

Update: februari 2013, kaart NT 2013-3
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
hoogtegrafiek Eifeltour deel 10
naar de routekaart