Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Een bijzondere route kun je dit wel noemen, met zo'n 235 km lengte doorkruis je maar liefst drie landen; België, Duitsland en een stukje Luxemburg
De route start en eindigt in het plaatsje Battice dat ongeveer 30 minuten ten zuiden van Maastricht ligt. Deze route is voornamelijk gebaseerd op de bekende N - wegen, dus de betere verbindingswegen. Hierdoor is de route ook geschikt voor de rijders met de grotere, zwaardere motoren of voor hen die niet van al te kleine bochten of wegen houden.
Een tweede kenmerk van deze route is dat deze zowel door de Ardennen als door de Eifel (D) verloopt. Hierdoor krijg je een mooie afwisseling van landschap, cultuur en natuurlijk ook de wegen.

stuwmeer La GileppeDeze route voert je langs, of door de volgende plaatsen:
Battice (start en einde), Sommagne, Olne, Banneux, Deigné, Remouchamps, Bastogne, Trois Ponts, Vielsalm, Sankt-Vith, Schönberg, Hollerath, Monschau, Mützenich en Jalhay. Deze plaatsen staan garant voor mooie indrukken of om te pauzeren!

Je rijdt voor een groot deel door de Ardennen, het Nationaal Park de Hoge Venen, kom je langs het grote stuwmeer / stuwdam "La Gileppe" (heel indrukwekkend) en niet te vergeten het Nationalpark Eifel (omgeving van Monschau).
Er zijn ruim voldoende tankstations op deze route. Het goedkoopst is een tankstop in Luxemburg (Wemperhardt of Weisampach).

De start en het einde van deze route (Battice) kun je ook snel bereiken via de snelweg E40 / A44.

Update: mei 2011, kaart NT 2011-4
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Hoogtegrafiek Ardennen-Eifelroute
naar de routekaart