Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Van Battice naar Soumange is een route van zo'n 230 km en duurt al snel zo'n 5 uurtjes. Hierbij doorkruis je het noordelijke en het zuidelijke deel van de Ardennen. Natuurlijk krijg je bij deze lange toerrit heel wat moois te zien. Het start- en eindpunt (Battice en Soumange)centraal gelegen in de provincie Luik, zijn goed bereikbaar via de snelweg E40.

Deze route laat je kennis maken met het "Ardennengebied" in de provincies Luik en Luxemburg. Dit betekent ook een grote variatie in het landschap, van glooiende heuvels naar het ruigere rots/bosgebied. Hierbij voert de route je ook nog eens over verschillende soorten van wegen, waarbij je rekening moet houden met kleinere wegen en slecht wegdek. Ideaal voor een "Allroad" zullen we maar zeggen.

Het is teveel informatie om te benoemen, te beschrijven dus houd ik het bij een beschrijving van de voornaamste plaatsen / plaatsjes in deze route.
Vanaf Battice gaat het naar Limbourg, gevolgd door Surister, Tiege, Stavelot, Trois Ponts, Les Forges, Lierneux, Harre, Fernieres, Izier, Erezée, Freyneux, Dochamps, Amonines, Oppagne, Barvaux, Bomal-sur-Ourthe, Hamoir, Comblain-Au-Pont, Aywaille, Deigné, Banneux, Fraipont, Olne, om te eindigen in Soumagne.

Je hoeft je geen zorgen te maken om de brandstof; er zijn maar liefst 8 tankstations die op de route liggen (in Battice, Fosse, Barvaux, Sougné - Remouchamps, Aywaille en in Olne).

Update: juni 2011, kaart NT 2012-1
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Hoogtegrafiek Ardennen-Eifelroute
naar de routekaart