Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Als je eenmaal een rondje rond Tongeren gereden hebt, dan weet je hoeveel moois dit gebied te bieden heeft. Een tweede deel kan dan natuurlijk niet uitblijven en volsta ik nu met een aanvulling op de beschrijving van het eerste deel (Rondje Tongeren).

Deze route met een lengte van 97 km start in het plaatsje Rekem, net iets ten zuid-westen van Maastricht. Deze route kun je rijden in 1,5 uur, maar neem gerust meer tijd. Er is namelijk zoveel moois te zien op deze route en daarnaast rijd je voornamelijk op landwegen. Die kunnen vervuild zijn, er zijn loslopende dieren, er zijn landbouwvoertuigen en de slechte staat van de wegen maken dat je het toch wat rustiger aan zal doen. En dat is nu de charme van deze route.

De route start in het Nederlandstalige deel (Belgisch-Limburg) met prachtige kastelen, originele vierkantshoeves, uitgestrekte fruitboomgaarden, kapelletjes enz. Dus heel veel bezienswaardigheden, historie en cultuur zonder dat je ook maar één keer van de motor hoeft te stappen.

Al rijdende merk je op enig moment dat de wegen en de bebouwing veranderen. Je bent dan ongemerkt de taalgrens gepasseerd en volgt de route verder in het Franstalige (Waalse) deel. Je waant jezelf enige tijd in een ander land dan België. Maar ook in dit deel veel moois zoals de oude vierkantshoeves, het monument "La Bataille d'Othee" en de kapel op een vijfsprong van landwegen.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Route Rondje Tongeren downloaden
naar de routekaart