Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Ongeveer 30 km ten westen van Maastricht ligt in België het prachtige plaatsje Tongeren. Deze route met een lengte van 112 km laat je in ongeveer 2 uren de prachtige omgeving in dit stukje Belgisch-Limburg zien. Een echte route voor de mensen met allroad motoren (of geschikte toermotoren) die niet bang zijn voor smalle, soms vervuilde landweggetjes met krappe bochtjes. Als beloning krijg je niet alleen prachtige stuurweggetjes, maar ook ontzettend veel te zien. Van prachtige fruitboomgaarden, wijngaarden, kleine pittoreske dorpjes tot een groot aantal kastelen!

Genoelselderen, foto van WikiDe route start in het plaatsje Rekem niet ver van Maastricht en gaat dan zuidwaarts richting Albertkanaal.
Na de oversteek bij Gellik staat in Moppertingen een Shermantank .
Dan gaat het via Membruggen en kun je het Wijnkasteel Genoels-Elderen bewonderen. Niet veel verder staat de kapel van St.Appolonia Genoelselderen en dan kun je niet veel verder ook nog de typische vierkantshoeve Bouyeroux bekijken.
Het landschap zal zich nu van de mooiste kant tonen; een aaneenschakeling van prachtige fruitboomgaarden in dit mooie heuvelachtige landschap.
In het plaatsje Sluizen staat de mooie en oude St. Servatiuskerk. Vergeet niet om ook nog een blik te werpen op de bijzondere toegangsdeur van de voormalige chocoladefabriek Rosmeulen. Via het plaatsje Vreren kom je uit bij het Kasteel van Hamal.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Route Rondje Tongeren downloaden
naar de routekaart