Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Soms heb je bij het samenstellen van een route al het gevoel dat er iets moois ontstaat. Dit had ik in ieder geval toen ik deze route met een lengte van slechts 87 km en duur van 2 uren, samenstelde. Dit is een "beladen" route met veel historie en tegenstellingen. Het woord beladen slaat voor mij dan ook terug op de historie; veel locaties en objecten die verwijzen naar de tweede wereld oorlog. Daarnaast rijd je door de bekende Voerstreek, een gebied gekenmerkt door een heuse taalstrijd tussen de Frans- en Vlaams taligen.
Bovendien zie je tijdens het rijden van de route de tegenstellingen in arm en rijk, in industrieel gebied en prachtig heuvellandschap en natuurlijk ook in de kwaliteit van de wegen. Deze route is dan ook vooral geschikt voor rijders van Allroad motoren of Toermotoren.

De route start in het prachtige plaatsje Kanne, dat net ten Zuiden van Maastricht ligt. Kort na het vertrek passeer je voor het eerst het Albert Kanaal en ook de Maas. Direkt na het overschrijden van de Maas kun je al pauzeren om de Mergelgrotten te bekijken. Rijd je door dan ben je enkele minuten later al bij het Fort Eben Emael, dat nu als militair domein - museum is ingericht. De route gaat dan via een slechte weg met enkele haarspeldbochten verder in de richting van het Albert Kanaal. Na de oversteek (brug van Lanaye) gaat het via een landtong, gelegen tussen het Albert Kanaal en de Maas door in de richting van de brug over de Maas.
Aan de andere kant van de Maas begint de zogenaamde Voerstreek met hierin de plaatsen Moelingen, 's-Gravenvoeren, Sint Martinsvoeren, Sint-Pieters-Voeren (Chateau de Fouron - Saint Pierre), (Chateau Magis) en dan Remersdaal. Let maar eens op het grote aantal oude grenspalen!

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Route de Kanne downloaden
Hoogtegrafiek Route de Kanne
naar de routekaart