Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze prachtige route met een lengte van 204 km duurt ongeveer 4 uur en start bij het Belgische Spa. Deze route kenmerkt zich doordat deze je door maar liefst 3 landen voert, waarbij je maar liefst 6 maal een grens passeert. Je doorkruist prachtige bossen, je rijdt op super mooie stuurwegen afgewisseld door smalle bos- en landwegen. Neem daarbij de prachtige vergezichten en dito dorpen, dan weet je dat dit een route is voor de avontuurlijke rijders met geschikte motoren.

Het startpunt bij Spa is ook vanuit Nederland goed te bereiken. Via de A2 voorbij Maastricht en dan door de stad Luik (E25) naar de E40. Daarna volg je een stukje E42 tot bij de afrit 8 (Spa) die je vervolgens naar het startpunt voert. Vanaf Maastricht zijn dat ongeveer 65 km die je in 35 minuten kunt afleggen.
Vanaf de start gaat het via een aangename route naar La Gleize, Coo, Trois Ponts en Vielsalm. Na Vielsalm volg je een prachtige bosweg in de richting van de grens met Luxemburg. Tussen Deiffelten en Huldange passeer je voor het eerst de grens met Luxemburg.

Vanaf Huldange gaat het verder naar Wilwerdange en net voor Weisampach krijg je prachtig zicht op het meer van Weisampach. Dan volgen twee prachtige stuurwegen; de Cr 335 en de Cr 334, niet alleen mooi stuurwerk maar ook goede wegen die je uiteindelijk in het prachtige Clervaux doen uitkomen. Met prachtige lussen doorkruis je dit mooie plaatsje en vervolgt de hoger gelegen route in de richting Mamach. Het blijft mooi als je vervolgens door rijdt richting Roder; de grens met Duitsland.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
BeLuDu Route downloaden
Hoogtegrafiek BeLuDu Route
naar de routekaart