Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze prachtige route met een lengte van 179 km duurt ongeveer 4 uur en start in het Belgische plaatsje Achêne. De route voert je door de mooie Provincie Luxemburg en is bij uitstek een route voor rijders die van mooie natuur, vergezichten en natuurlijk mooie stuurwegen houden. De wegen zijn doorgaans (voor Belgische begrippen) van goede kwaliteit en geschikt voor toerrijders.

Het startpunt, Achêne, is ook vanuit Nederland goed te bereiken. Vanaf de start gaat het naar Celles, waar je nog een Panthertank uit WO2 kunt bewonderen. Dan gaat het door de bossen, over de Lesse naar Hulsonniaux, gevolgd door Feschaux en over de N929 naar Winenne. Dan volgen weer wat prachtige boswegen om via Sast Custinne, Gedinne, Ochimong in Petit Fays uit te komen.
Vanaf Moncheau-En-Aardenne gaat het over de N945 door de prachtige heuvels , via Chairière, naar Frahan. Dat deel van de route voert je langs het slingerende riviertje de Semois, met hier en daar een watervalletje. Boven op de heuvel heb je dan een prachtig uitzicht op het plaatsje Frahan (zie foto). Wellicht dat je daar even van de motor stapt om die prachtige vallei te bewonderen. Het moois is nog niet op, want vanaf Rochehaut krijg je de N819 een werkelijk prachtige stuurweg door het bos naar Mogimont.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Woud en Rivieren Route downloaden
Hoogtegrafiek Woud en Rivieren Route
naar de routekaart