Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze prachtige route met een lengte van 149 km duurt ongeveer 3 uur en start in het Belgische plaatsje Manhay. Deze route is echt een tocht voor avontuurlijke rijders met Allroad motoren. De wegen waarover je rijdt zijn veelal slecht, besmeurd, voeren je door bossen met houtkap, langs boerderijen en bijbehorende landerijen en ga zo maar door. Je kunt de route het best vergelijken met een drie uren durende enduro tocht over asfalt!

Het startpunt, Manhay, is ook vanuit Nederland goed te bereiken. Via de A2 voorbij Maastricht en dan door de stad Luik naar de E25. Ongeveer 65 km ten zuiden van Maastricht neem je de afrit 48bis ( Harre) en volg je een stukje N30. Bij het startpunt is ook een bekende trefplaats voor bikers (café Le Relais) en is op korte afstand ook een tankstation!
Direct na de start gaat het in de richting van de grens met Luxemburg. Via Wibrin, Montleban, gaat het richting Gouvy. Dan gaat het via Steinbach naar Houffalize en vervolgens in de richting van het riviertje de Ourthe. De route vervolgt in oostelijke en dan noordelijke richting, waarbij je regelmatig de Ourthe in beeld krijgt.

Tanks uit WO 2

Op drie plaatsen langs de route tref je oorlogsmonumenten (tanks) aan die herinneren aan de "Slag om de Ardennen" in WO2. Na het passeren van de Duitse Panthertank (3e tank) ben je ook al snel bij het einde van de route.

Geplaatst: april 2013, kaart NT 2013-41

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Manhay Route downloaden
Hoogtegrafiek Ourthe Route
naar de routekaart