Route Algemeen:
Kwaliteit van de wegen:
Landschap / variatie:
Bezienswaardigheden:
 

Deze prachtige route van 162 km, duurt ongeveer 3 uur, voert je letterlijk en figuurlijk afwisselend door drie landen: België, Luxemburg en Duitsland. De route ligt als het ware tussen de volgende plaatsen: St.Vith (B), Bastogne (B) en Bitburg (D). Dit maakt dat de route ook vanuit het Zuiden van Nederland nog goed in één dag te rijden is. De route is meer geschikt voor allroad motoren.

Het startpunt van de route ligt bij St.Vith en is goed bereikbaar via de E42, waar je dan afrit 15 / N62 neemt. Vanaf het startpunt gaat de route eerst langs de grens met Duitsland richting Luxemburg. Tussen Beiler en Malscheid gaat het de grens over en kom je in het prachtige Luxemburg.

De route gaat dan richting Oosten en je doorkruist hierbij letterlijk het noordelijke deel van Luxemburg. Tussen Hautbellain en Limerlé verlaat je Luxemburg alweer en gaat de route verder in het Zuidelijke deel van België.

In België volgt de route de contouren van de grens met Luxemburg en rijd je zuidwaarts tot dat je tussen Benonchamps en Niederwampach weer de grens met Luxemburg passeert. Dit is het zuidelijkste deel van deze route, waarbij je het mooie Luxemburg nogmaals doorkruist. Het gaat dan oostwaarts richting de grens met Duitsland.

Tussen Untereisenbach en Obereisenbach (hoe kunnen ze het verzinnen) passeer je de grens en voert de route je verder door het Duitse landschap. Via de Süd - Eifel gaat het dan weer noordwaarts.

Bij het plaatsje Steinebruch steek je het riviertje de Our over en ben je weer in het Belgische land. Het is dan niet ver meer tot je bij St.Vith het einde van deze tocht bereikt. Het eindpunt ligt dan ook weer dicht bij de toerit van de E42.

Update: mei 2012, kaart NT 2013 - 1

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
St.Vith - Luxemburg Route downloaden
Hoogtegrafiek St.Vith - Luxemburg Route
naar de routekaart